Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ni nak share sikit tentang Tips nak kurus selepas bersalin czer. Sayapun pernah bersalin secara czer anak sulung saya. Bayangkanlah, berat saya sebelum bersalin mencecah 82kg. Memang gemuk gile weh time tu. Dah macam badak sumbupun ada. huhu. Stresspun stress, sebab banyak baju tak muat, seluarpun tak muat. Muka kembang semacam. Macam-macamlah dilema time tu.


Dah namanya orang melayu kan, berpantangpun ikut cara melayu. Alhamdulillah, Allah masih izinkan saya berpantang dalam jagaan mak saya. Kata mak, 

" Kamu semua ni patut bersyukur, mak masih hidup nak jaga kamu semua. Mak dulu, mak seorang je berpantang, mak ayah dah meninggal "

hehe

Sedih pula rasa time mak beritahu macam tu. Oklah, jom discuss tips kurus selepas bersalin czer ya. Antara tips yang saya amalkan adalah:


1. Berpantang dengan betul
Masa 40 hari pantang tu, saya kurangkan minum air kosong, sebab takut gemuk air. hehe. Di awal berpantang, saya ambil nasi bubur selama seminggu, Sayur dan sedikit buah. Disebabkan bersalin czer, saya tidak mengambil sebarang jamu dan berbengkung. Bertungku yes. Ada!

2. Bertangas
Saya paling suka bertangas di sebabkan segala peluh dan toksin yang sekian lama dalam badan akan disingkirkan. Mak akan masak segala jenis herba sehingga mendidih dan berbau harum. Kemudian, saya akan duduk di atas kerusi. Dibawah kerusi tersebut akan diletakkan periuk yang berisi segala herba tadi. Dan seterusnya seluruh bdan saya akan dibungkus dengan tikar mengkuang. ala-ala sauna gitew. Banyak sangat kelebihan bertangas ni. Salah satunya, badan akan lebih rasa ringan dan cergas sebab lemak dibakar habis-habisan. Awet muda jugak ye. hehe


Herba yang mak saya masak untuk bertangas



Sauna!



3. Bertungku
Selain, bertangas, saya juga bertungku. Banyak sangat manfaat bertungku ni sebenarnya. Boleh membantu melancarkan peredaran darah, bantu kecutkan rahim. Membakar lemak.


4. Pengambilan Supplemen
Saya mengamalkan pengambilan supplemen shaklee semasa berpantang, Antaranya adalahs seperti Alfalfa bagi membetulkan urat selepas bersalin. Disamping itu, ianya mampu bertindak sebagai agens detoks kepada darah kita. Toksin akan dikeluarkan dengan mudah. Masalah pembuanganpun senang. Saya juga mengambil Set Kurus Shaklee bagi mempercepatkan penurunan berat selepas bersalin, yang terdiri daripada;


ESP

Ianya merupakan soya non GMO yang kaya dengan sumber protein. Membantu dalam pembentukan sel yang sihat. Mencerahkan kulit serta memberikan rasa kenyang yang lama. Nilai Glisemik Indeksnya yang rendah menyebabkan proses pertukaran kepada glukose menjadi lambat.


Lecithin

Dihasilkan dari soya. Ianya bertindak sebagai agent pengemulsi lemak. Memerangkap lemak di dalam salur darah kita dan mengurakannya dalam bentuk yang kecil. Kiranya untuk membakar lemak.


Chinch Shake Perisa Vanilla

Ianya juga berasaskan soya dan sumber protein terbaik. Dalamnya ada Leucine yang membantu mengembalikan shape badan yang hilang. Ianya juga bagi mengelakkan isi terlebih kelihatan.

Alfalfa

Tumbuhan Alfalfa memang sangat tekenal kerana akarnya yang jauh ke bumi. Ianya bertindak sebagai agents detoks yang mampu menyingkirkan lemak dan toksin dalam salur darah kita. Manfaatnya yang lain adalah mampu menyingkirkan keputihan dan darah nifas selepas melahirkan.

Image result for SET KURUS SHAKLEE


TESTIMONI SAYA DENGAN SET KURUS SHAKLEE



Kita tonton video ini dulu ye.
Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.


Jom tengok testimoni lain!

#1


Image result for testimoni set kurus shaklee


#2

Image result for testimoni set kurus shaklee


#3
Image result for testimoni set kurus shaklee

#4

Image result for testimoni set kurus shaklee


Berminat untuk Mendapatkan Supplement Set Kurus Shaklee..?


Hubungi saya sekarang juga!

TEL/Whatssap : 0198583575



Tips Menghilangkan Jeragat Agar Wajah Lebih Cantik BerseriJeragat dan Jerawat musuh utama wanita!. Rasa self esteem low sangat kan kalau exposed diri kat public dengan wajah berjeragat. Tambahan lagi kalau di kelilingi rakan -rakan yang putih mulus kulitnya. Bagaikan buah manggis di kelilingi buah apple. Ha! Kontra sangat tu. 





Jeragat atau Pigmentasi pada kulit terhasil disebabkan sel yang menghasilkan melanin telah rosak atau tidak sihat. Melanin  pula sebenarnya menentukan warna pada kulit, rambut serta anak mata.

Jika sel ini terganggu penghasilannya, ia akan menghasilkan pigmentasi pada bahagian kulit. Selain itu, jeragat juga disebabkan oleh pengambilan pil perancang serta pil hormon. Dua pil ini akan mengganggu sistem hormon semulajadi dalam badan.

Pendedahan di bawah cahaya matahari secara langsung tanpa memaai sun block turut menyumbang kepada berlakunya jeragat.

Selain itu, sikap tidak suka mencuci muka selepas penggunaan make up juga sering menyebabkan pori-pori yang dipenuhi kotoran turut tersumbat. Lama kelamaan ianya juga turut menghasilkan jeragat di wajah.



1.Pastikan wajah anda di cuci dengan kerap. Terutamanya selepas penggunaan alat make up. Jauhi tabiat tidur dalam keadaan wajah belum dicuci.


Image result for CUCI MUKA


2. Gunakan pencuci muka yang sesuai, organik, selamat dan tiada bahan kimia bagi memastikan kulit wajah anda tidak bertambah teruk.

3.Gunakan Cream Pelindung yang ada SPF15 bagi mengelakkan matahari memancar terus ke wajah anda.

4. Minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.

5. Amalkan pengambilan makanan seimbang dan sihat dalam menu seharian. Banyakkan pengambilan buah dan sayur-sayuran.

6. Basuh tangan dahulu sebelum menyentuh muka kerana tangan adalah salah satu tempat hot spot terdapat banyak kuman.

7. Ambillah supplemen yang terbaik seperti SET JERAGAT PREMIUM SHAKLEE:


No automatic alt text available.


Collagen Powder Shaklee:

7 Ramun terbaiknya adalah sisik ikan merah,ekstrak kulit kekerang,Lactobacillus Acidhopilus,Ekstark biji Camelia Japonica,Ekstrak Pfaffia,Vitamin C, vITAMIN B2 dan B6.

No automatic alt text available.

✅  Vitamin C
Vitamin C Sustained Release membantu membina kolagen serta mencerahkan kulit. 

Image may contain: text


ESP
ESP shaklee dihasilkan dari soya non GMO. Kaya dengan sumber protein. Protein sangat penting dalam pembinaan sel baru. Dengan ESP, jeragat akan semakin pudar.

No automatic alt text available.


Saya sendiri pernah mengalami gejala pigmentasi yang agak teruk akibat sikap yang tak ambil endah dengan penjagaan wajah. Alhamdulillah, setelah bertukar produk penjagaan wajah shaklee yang organik tanpa bahan kimia bahaya itu dan mengamalkan supplemen seperti diatas, saya mampu mendapatkan wajah yang bebas pigmentasi. Masalah lutut saya juga dah pulih akibat kecederaan semasa bermain badminton satu tika dulu.


Sekarang,cuba lihat! kulit saya lebih sihat dan berseri.



#TESTIMONI 1

Image may contain: 3 people, people smiling, closeup and text





#TESTIMONI 2





#TESTIMONI 3


 Image may contain: one or more people and text


#TESTIMONI 4




#TESTIMONI 5



#TESTIMONI 6



#TESTIMONI 7







#TESTIMONI 8




Sekiranya anda ingin mendapatkan set jeragat ini, atau terdapat pertanyaan lanjut mengenai produk ini, anda boleh menghubungi saya terus di:






Business Online Dari Rumah - Betulkah ianya mampu menjana income bulanan..? Tak perlu keluar rumahpun duit masuk setiap bulan..? Pergh! Biar betul neh? Ya. Sangat betul! Hanya berbekalkan handphone dan internet, serta menggunakan medium facebook, insta dan blog, ianya mampu menjana income 3, 4 hingga ke 5 angka. 



Business dari Rumah Apakah Itu?

Saya memilih untuk menjual produk shaklee. Saya bukan sahaja menjual, bahkan saya juga adalah pengguna tegar produk shaklee semenjak saya bersalin tahun lepas. Saya sudah merasai kesannya yang sangat terbaik untuk kesihatan saya. Bahkan keluarga saya juga pengguna shaklee. Objektif business ini adalah untuk menyebarkan manfaat produk shaklee bagi menjamin kesihatan yang menyeluruh.


Image result for produk shaklee


Apa Kelebihan Join Busines Shaklee?

1. Zero Modal
Saya bermula dengan Zero Modal semasa berjinak dengan bisnes ini. Customer order, bank in duit, barulah saya akan proceed untuk order melalui online di web www.shaklee2u.com.my. Jangan risau jika diri masih belum cukup banyak  modal untuk menyimpan stok. Bahkan saya merasakan bisnes shaklee ni saya bermula dengan zero modal.

Jom tonton video ini untuk melihat kejayaan mereka dalam business online dari rumah ni.




2. Sokongan dari Mentor

Nak berjaya kena ada mentor. Mentor orang terdahulu yang makan garam. Sangat berpengalaman selok belok dunia perniagaan. Tinggal kita nak follow rapat-rapat mentor atau tidak. Yang penting, kena dengar cakap mentor!



3.Dapat Bonus Setiap Bulan
Bonus setiap Bulan Akan dikreditkan ke akaun pada setiap 15 haribulan. Bergantung dengan nilai uv yang terkumpul pada bulan tersebut.


4. Dapat Melancong

Siapa yang tak nak kan, melancong ke liar negara dengan percutian 6 bintang. Penginapan dan pengangkutan semua ditanggung. Best sangat! Teringin sangat nak dapat tawaran melancong shaklee. 

5. Dapat Bonus Kereta

Nak kereta apa, pilih sahaja ye! Setiap bulan shaklee akan bayarkan  kereta idaman anda.

6. Sangat Flexible

Bisnes online dari rumah ini sangat fleksible. Disamping menjana income, kita masih berpeluang menikmati saat-saat bersama keluarga. 

Jadi, apa tunggu lagi..? Jom daftar ahli sekarang juga untuk bersama Team Kami menjalankan Business online dari rumah ni!

Hubungi saya segera di

0198583575
Zarina Ismawi
ID 1244624



Set Detoks Shaklee - Berat badan yang berlebihan atau obesiti mampu menyumbang kepada penyakit seperti sakit jantung, stroke, kanser, masalah emosi dan sebagainya. Detoks pula adalah satu proses penyingkiran toksin dalam badan kita melalui organ seperti usus, hati, buah pinggang, paru-paru dan darah.


Setiap hari tubuh kita terdedah dengan pelbagai bahan kmia seperti udara yang kita sedut tercemar, makanan yang masuk ke dalam tubuh tidak terjamin kebersihannya, air minuman juga belum tentu selamat, buah buahan dan sayur-syuran ditanam dengan menggunakan baja kimia. Semua perkara ini menyumbang kepada toksin dalam badan. Adakah anda mengalami 8 tanda seperti dibawah..?


Image result for DETOKS UNTUK TERDEDAH DENGAN BAHAN KIMIA


Jika ya!

Ketahuilah anda perlu menyingkirkan toksin ini melalui kaedah DETOKS!

Mari saksikan pengalaman Master Fahmy  semasa melakukan detoks. Saya pernah berjumpa live dengan orangnya. Tak sangka rupa rupanya dia dulu sangat gemuk. hehe




Banyak sangat manfaat yang dapat kita perolehi melalui proses detoks. Antaranya adalah:

  • Fungsi badan kita akan meningkat dan bekerja dengan lebih maksima. Usus antaranya organ yang paling utama untuk di detoks. Sekiranya kotoran tidak disingkirkan dalam jangka masa yang lama, ianya kan termendap di dinding usus dan menyebabkan berlakunya plak yang menjadi punca berlakunya kanser usus.
  • Fikiran lebih jernih dan tenang. Pengambilan makanan berlemak dan manis akan mengakibatkan badan menjadi lemah dan lesu. Sebaliknya Detoks mampu menghilangkan rasa craving kita terhadap makanan berlemak dan manis.
  • Stamina badan akan turut meningkat menyebabkan proses metabolisme berjalan dengan lancar. Ianya akan membantu kita mendapatkan berat badan yang ideal serta shape tubuh yang menawan.
  • Wajah akan lebih cerah dan menawan, jerawat juga akan sukar tumbuh disebabkan kita sudah menyingkirkan toksin keluar dari darah.
  • Sistem imun badan kita akan meningkat.

Jika Master Fahmy telah berjaya mendapat manfaat dari PROGRAM DETOKS SHAKLEE, anda bila lagi..?

Jika, berminat untuk mendapatkan SET DETOKS SHAKLEE, jangan lupa contact saya di 0198583575.


Image result for set detox shaklee



Bangun tidur, badan rasa nak demam, kepala pening, seluruh badan terasa gatal. Tengok cermin. Arggghhhhh! Apa benda bintik merah tumbuh kat muka ni..??? Stress kan jika terkena cacar air atau chicken pox  ni bila usia dah dewasa. 


Chicken Pox atau demam campak(varicella)  dikategorikan sebagai bintik merah gatal yang tumbuh di seluruh tubuh. Ianya disebabkan oleh Varicella-zoster virus(VZV). Kebanyakan kes disebabkan berjangkit dengan orang yang ada chicken pox.

Virus ini mampu berjangkit melalui air liur, batuk, bersin serta sentuhan terus kepada cecair yang keluar dari bintik tersebut. Tanda awal sebelum terkena jangkitan adalah demam, hilang selera makan dan kepala pening. Wanita mengandung yang terkena chicken pox sangat berisiko untuk melahirkan bayi yang mempunyai saiz kepala kecil, kurang daya intelektual,masalah penglihatan serta masalah tumbesaran.

Cara Merawat Chicken Pox  Dengan Cepat

Seperti kebanyakan jangkitan yang lain, tiada ubat khusus untuk merawat chicken pox. Selalunya doktor hanya akan memberi ubat demam seperti panadol serta losyen calamine untuk disapu pada badan. Amalkan pemakanan yang sihat serta tinggi zink mampu meningkatkan sistem imun tubuh.

Jom Tonton Video Ini Untuk Mengetahui Cara Terbaik Pensyarah Senior Dr Zamri Rosli Untuk Merawat Chicken Pox Tanpa Meninggalkan Kesan Parut Di Wajah Beliau:




Kisah En Zamri bersama Set Chicken Pox Shaklee:


Set Vitamin Chicken Pox

Assalamualaikum, nama saya Zamri Rosli. Saya merupakan seorang Pensyarah di sebuah universiti tempatan di Bintulu, Sarawak. Saya nak berkongsi pengalaman saya menggunakan produk Shaklee ketika dijangkiti virus chicken pox pada tahun lepas (2015)
Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius. Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar diusia 43 tahun pula tu. Doktor juga telah mengatakan bahawa cacar pada usia saya ini memang akan menjadi sangat teruk berbanding kesan cacar pada usia kanak-kanak.
Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas. Chicken pox ni kalau kena di usia dewasa memang boleh mencapai tahap yang paling teruk ya.
Ketika saya perasan saya dah dijangkiti oleh chicken pox, isteri saya mula memberi vitamin Shaklee untuk saya makan. Seingat saya, dia berikan saya satu sachet Nutriferon dan sebiji Garlic Complex. Katanya untuk tingkatkan antibodi saya. Saya tak pikir panjang saya ikut jer cakap dia, sebab saya nak sembuh cepat.Setiap hari “dipaksa” makan dan banyak minum air ok.
Selepas hampir 2 minggu saya menahan kesakitan seluruh anggota badan dan muka akibat kesan cacar yang pecah, akhirnya atas saranan isteri, setiap hari makan Nutriferon dan Garlic Complex juga ubat dari doctor, saya telah sembuh. Kesan cacar tu pula cepat kering. Alhamdulillah masalah kepedihan semakin berkurangan dan waktu malam tu boleh tidur lena.
Satu lagi masalah kalau cacar ni bukan saja badan dan muka, tapi sampai ke tekak pedih tak terkira..nak makan pun tak selera. Tiga hari tak lalu makan ok, bertahan dengan air yang diberi oleh isteri sahaja.
Oleh kerana saya kurang selera makan masa tu, isteri saya menyarankan untuk mengambil ESP sebagai penambah tenaga walaupun saya agak kurang percaya kesan ESP ni. Magiknya ESP ni boleh buat saya rasa kenyang dan lebih bertenaga la pulak. Sebelum ni saya tak pernah sentuh pun ESP ni, tengok jer isteri saya duk kocok-kocok dan minum.
Sedar tak sedar setelah hampir seminggu selepas gelembung-gelembung bisa pecah, konsisten dengan mengambil ESP, Zinc Complex dan juga vitamin C secara megadose, kesan cacar pada muka dan badan saya telah mengering dengan kadar yang cepat. Happynya rasa masa tu tak tahu nak cakap. Saya masuk kerja minggu ketiga selepas kena cacar, berkurung dalam pejabat je, tak nak jumpa orang, malu.
Pada minggu ke empat ada gak kawan-kawan yang tanya.. “uihhh cepat kering cacar you boss” apa produk you guna? Saya senyum je malas nak cerita..
Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex. Saya kata kat isteri.. mahal tu belanja nak cantikkan kulit muka.. tapi isteri saya kata cuba je dulu untung-untung lagi cepat pulih kesan parut cacar ni. Dia tak bagi saya ambil krim-krim untuk tepek kat muka, katanya kalau nak parut hilang terus, baik rawat secara dari dalaman, ada juga kawan-kawan yang cadangkan pakai krim itu krim ini, tapi saya tak ambil, hanya sapu Bio Oil sahaja dan makan vitamin Shaklee.
So saya ikut je saranan isteri untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E secara megadose, walaupun agak kurang yakin pada mulanya, pada usia saya ni mana mungkin kulit boleh pulih semula. Ahhh mustahilah fikir saya.. tapi dah sebab isteri yang suruh makan.. ambik je la..
Tapi berkat kesabaran isteri saya tu dalam masa duk makan dan tak makan ESP, VITA C & VITA E tu dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.. so ada la dalam hati saya kata (kalau ku tahu cepat kesan ambik ESP, VITA C & VITA E ni baik aku ambik tanpa miss satu hari pun.. hehe).
Alhamdulillah.. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.. Terima Kasih SHAKLEE kerana mengembalikan keyakinan hidupku.’


Syukur kan? Walaupun kesakitan yang dialami amat berat, Alhamdulillah En. Zamri sembuh dan semua parut juga sudah hilang.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Set Chicken Pox Shaklee, Jom direct wassap saya dengan klik butang dibawah:




Set Tambah Tenaga Shaklee - Adakah anda pernah mengalami gejala letih dan lesu yang melampau..? Badan tidak bermaya dan rasa ingin tidur sentiasa..? Stress memikirkan bebanan kerja yang belum dilangsaikan, namun kesihatan tidak berpihak kepada anda..?

TONTON VIDEO INI UNTUK MENGETAHUI ADAKAH ANDA MEMPUNYAI MASALAH YANG SAMA SEPERTI ASMIDA..?




Jadi,..?

Adakah masalah anda sama seperti Asmida di atas..? Jika ya, jom kenali dua produk yang telah membawa perubahan yang besar dalam membantu masalah Asmida.

Set Tambah Tenaga Shaklee Terdiri Daripada:

1. Performance Drink
Ianya minuman perisa oren yang minima gula dan bebas gas mampu mengembalikan elektrolit badan yang hilang. Ianya juga mampu mengelakan dehidrasi kepada badan terutamanya bagi mereka yang berkerja di bawah sinaran matahari teruk ataupun pekerjaan yang bermandi peluh.

2. Ostematrix
Sumber terbaik kalsium yang membantu menguatkan tulang. Ianya mampu menghilangkan rasa letih dan lenguh badan setelah seharian bekerja.

Image may contain: 2 people


Image may contain: text

Jom, dapatkan Set Tambah Tenaga Shaklee ini dari saya sekarang juga! Jangan biarkan keletihan melampau anda menghalang anda dari berjaya!

Hubungi saya sekarang juga!





Image result for tanda hamil

Set Mengandung Shaklee - Apakah perasaan anda tatkala melihat garisan dua terhasil pada alat UPT(Urinary Pregnancy Test) anda..? Apatah lagi setelah sekian lama anda dan pasangan menantikannya. Wow! Ingin melompat tinggi ke cucur atap ye. Senyum sampai ke telinga. Kalau boleh senyum tu keliling ukuran kepala. Ahaks! Nak bagitau betapa best nya feeling masa tu. Bahagia seolah dunia ini ana yang punya! Betul tak mommy..?
hehe.

I feel You Mommy!

Image result for hamil

Selalunya, kita akan lebih berjaga-jaga saat kehamilan yang pertama. Betul tak..? Yalah kan, pengalaman zero. Ilmupun tak ada. Namun, akan lebih relaks semasa menghadapi kehamilan kedua, ketiga dan seterusnya. Walaupun tidak dinafikan berlainan kehamilan, berbeza pula ragamnya ye. Dalam tempoh ini, anda sudah tentu mencari set mengandung terbaik yang mampu memberi nutrisi yang anda dan baby perlukan, betul tak..?


Jom tonton video ini untuk mengetahui adakah keperluan anda sama seperti wanita ini.



Set Mengandung shaklee mampu membekalkan keperluan nutrisi untuk ibu dan baby dalam kandungan. 







Set Mengandung Shaklee terdiri daripada:

1. ESP
Serbuk berasaskan soya non GMO sememangnya selamat untuk ibu dan janin dalam kandungan. Kaya dengan sumber protein untuk membantu perkembangan janin serta turut memberi tenaga segera buat ibu hamil. Trimister pertama sememangnya sangat mencabar bagi ibu mengandung. Alahan seperti lemah badan, kurang selera makan, alahan dengan bauan makanan contohnya sangat mempengaruhi emosi ibu mengandung.

2. Vitalea iron Formula
Ekstrak dari buah dan sayur sayuran dan disadur dengan spirulina mampu memberikan tenaga buat ibu mengandung. Iron formula membantu meningkatkan bacaan Haemoglobin atau sel darah merah ibu semasa mengandung. Rendah bacaan HB menyumbang kepada penyakit anemia dan boleh mengakibatkan janin meninggal dalam kandunga.

3.Vitamin C
Vitamin C sustained release mampu meningkatkan sistem imun ibu mengandung secara konsisten dalam masa 5 jam. Ianya mampu mengelak ibu mengandung dan janin terkena jangkitan. Ianya turut membantu perkembangan bayi dalam kandungan ibu.

4. Ostematrix
Sumber kalsium terbaik untuk ibu mengandung. Masalah sembelit, sakit tulang belakang dan kebas kaki sememangnya sinonim dengan ibu mengandung. Ostematrix mampu membantu ibu mengandung mengatasi masalah ini.

5. B Complex with asid folic
Ibu mengandung sangat digalakkan untuk mengambil B complex bagi mengelak penyakit spina bifida. Ianya juga mampu mengurangkan stress semasa mengandung. Stress yang melampau mampu membuatkan ibu keguguran.

6. Omega guard.
Minyak ikan terbaik dari perairan sejuk Jepun kaya dengan EPA dan HPA bagi membantu perkembangan otak janin dalam rahim ibu. Ianya bagi mengelakkan berlakunya kelahiran kecacatan pada bayi.

7. Performance Drink
Minuman perisa orange yang minima gula dan bebas gas mampu mengembalikan elektrolit badan yang hilang pada ibu hamil. Semasa mengandung, kerap kencing dan muntah mampu membuatkan ibu hamil kehilangan banyak air. 


Tidak dinafikan akan keperluan pengambilan supplemen terutamanya kepada ibu hamil masa kini. Ianya sangat membantu mengisi lompong-lompong keperluan yang sedia ada.

Jom, dapatkan Set Mengandung Shaklee anda sekarang juga. Tinggal 1 klik sahaja lagi!



atau anda boleh menghubungi saya terus ke:





Buasir ketika hamil memang sengsara. Nak membuang tersangatlah menyakitkan. Kadang kala ianya menimbulkan stress di kalangan wanita yang mengandung. Tambahan lagi sekiranya ia berlanjutan sehingga waktu berpantang. Mak eh! Menangis tak berlagu di dalam bilik mandi seorang diri. Tapi, Apa sebenarnya buasir tu..?


APA ITU BUASIR?

Buasir atau hemorrhoids terjadi apabila salur darah di kawasan rectal telah bengkak. Ianya boleh membesar dari saiz kacang peas sehinggalah ke saiz anggur. Ianya terasa gatal dan menimbulkan ketidakselesaan. Kadangkala ianya boleh menyebabkan pendarahan pada rectal.



Image result for buasir ketika hamil

KENAPA IBU HAMIL SERING MENGALAMI BUASIR..?

Perkembangan janin dalam uterus, sembelit dan peningkatan paras hormon progesterone menyumbang kepada berlakunya buasir. Ianya sama kesnya seperti varicose vein di kalangan wanita mengandung.

Saiz rahim yang semakin membesar akan menekan vena pelvis, bahagian bawah vena cava serta vena besar di bahagian kanan yang menerima darah dari anggota bawah badan menyebabkan   proses kitaran darah ke bahagian bawah badan menjadi lambat. Tekanan salur darah vein akan meningkat serta menyebabkan  vena di bawah uterus akan mengembang dan  bengkak.

Sembelit akan menyebabkan buasir apabila kita terpaksa meneran kuat untuk mengeluarkan najis dari dubur. Tinja yang keras akan menekan vena di sekitar rectal.

Semasa mengandung, hormon progesterone akan merelakskan dinding salur darah vena kita, namun kadangkala ianya akan menyebabkan sembelit apabila melambatkan proses pergerakan usus. 



1. Elakkan diri dari sembelit. Ambil makanan yang kaya serat dan fiber seperti buah, sayuran, whole grains, kekacang. Minum air secukupnya sehari, 8 gelas sehari.

2. Jangan menunda sekiranya anda ingin membuang air besar.

3.Jangan duduk terlalu lama di dalam toilet sekiranya tiada keperluan kerana ianya hanya akan memberikan tekanan di kawasan rectal anda.

4. Jangan duduk atau berdiri lama dalam satu-satu masa. Pastikan anda menukar pola aktiviti anda.

JOM TONTON VIDEO INI UNTUK MENGETAHUI CARA DOKTOR INI MERAWAT BUASIR KETIKA HAMIL



Saya sedia membantu anda menghadapi masalah buasir ini dengan vitamin shaklee seperti yang dikongsi oleh doktor dalam video di atas.  

Cegah sebelum parah!

Elakkan pembedahan dilakukan untuk membuang isi yang terkeluar dari dubur anda. Mengapa memilih yang menyakitkan, sedangkan anda boleh mencegah ianya awal..?



Image result for buasir ketika hamil



Image result for buasir ketika hamil


Dapatkan set buasir sekarang juga dengan pembelian online di sini:



 Set Kehamilan shaklee sebenarnya mampu memenuhi nutrisi ibu hamil sehinggalah ke waktu berpantang dan penyusuan, termasuklah mencegah buasir dari terjadi. Sekiranya terdapat segala pertanyaan dan perlukan konsultasi yang terbaik untuk masalah anda, saya sedia membantu.


Image result for set hamil shaklee




Hubungi saya segera dengan klik butang di bawah:



>>>>Mesti Klik..!!! Penjimatan sehingga 15-20% dengan mendaftar sebagai member shaklee sekarang juga..!!


Disclaimer:* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.




Powered by Blogger.